Chvrches :: Get Out

Al van in zijn begindagen wandelt het Schotse Chvrches op de dunne lijn tussen pop en plat. Dat blijft zo op “Get Out”, de single die het derde hoofdstuk moet aankondigen. Wat goed was is alweer behouden, maar soms lijkt het alsof de koorddansers té overmoedig worden.

Over de derde plaat van Chvrches is al veel rondgetoeterd, zelfs al dient ze nog officieel aangekondigd. Dat de band met een echte Pop Producer in zee is gegaan, bijvoorbeeld, en dat dat kon omdat de geluiden waarmee gewerkt waren toch zo vuil klonken, dat de songs een beetje popglazuur zouden verdragen. Vooral dat eigenlijk, en dan denken wij: kan twee kanten op. Ofwel wordt die nieuwe een poptriomf van epische proporties, ofwel wordt het de val in de diepte die hitparadeshit heet.

Wat het wordt? “Get Out” heeft een paar beluisteringen nodig gehad om het evenwicht terug te vinden, maar: die doodsmak is het voorlopig niet. De nieuwe Chvrchessingle lijkt op het eerste zicht niets muzikaal interessants aan te dragen — hoezo vuile geluiden? — maar weet met een refrein dat alweer met geen drilboor uit het hoofd te beitelen is dan toch te overtuigen. En zo lijkt frontvrouw Lauren Mayberry nog steeds de grootste troef: de zin voor melodie in haar zanglijnen is onovertrefbaar in hedendaagse pop, de nijd waarmee ze met weer maar eens met een ex de vloer aanveegt plezant. Laat die derde plaat maar komen, dan zien we wel weer, maar laat ons hierop eerst nog een paar keer de gebalde vuist de lucht in steken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 1 =