Dirk. :: Gnome

De bandleden van Dirk. zien eruit als een kwartet puistenkoppen met puberangsten en ze klinken als het bastaardkind van Fugazi en Pavement. Of als het kwaadaardige tweelingbroertje van Weezer. Zou het kunnen dat de band rond frontman Jelle Denturck flink aan het snuisteren is geweest in papa’s platenkast? Dirk. past dan ook perfect binnen de ninetiesrevival die met bands als Cloud Nothings, Kurt Vile en Courtney Barrett, Car Seat Headrest en dichter bij huis Supergenius en Canshaker Pi momenteel aan de gang is. Met Dirk. heeft België nu ook zijn eigen nieuwe slackertrots te pakken.

De bronzen plak uit Humo’s laatste Rock Rally wisselt poppy en melodieuze refreinen af met hoekige riffs en een flinke dosis noise. “Gnome” is een prettige pandoering van een song en een fijn voorsmaakje van hun debuutplaat Album die begin februari 2018 moet verschijnen. We kijken er nu al naar uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × een =