Jim Ghedi :: Home For Moss Valley

Sologitaristen die nog echt solo spelen zijn hoe langer hoe meer een zeldzaamheid. Zie maar hoe Ryley Walker, Cian Nugent en Steve Gunn ervoor kozen om hun virtuoos gitaarwerk in te bedden in rijke arrangementen. De jonge Engelse gitarist Jim Ghedi plant voor zijn tweede plaat A Hymn For Ancient Land duidelijk een gelijkaardige aanpak, te oordelen naar eerste track “Home For Moss Valley”.

Die plaat komt er weliswaar pas begin volgend jaar, op het Britse label Basin Rock, dat eerder dit jaar al goed onthaalde platen van Julie Byrne en Nadia Reid uitbracht. Knopen die twee artiesten al duidelijk aan bij folktradities uit de jaren zestig en zeventig, dan steekt ook Ghedi niet bepaald weg dat hij goed geluisterd heeft naar Bert Jansch en Nick Drake, of recenter naar James Blackshaw. In “Home For Moss Valley” geeft hij alle ruimte aan rijke piano- en strijkersarrangementen: het duurt zelfs een volle minuut sfeerwerking voor Ghedi zelf deelneemt. Eenmaal de sfeer stevig gezet is zet Ghedi drie minuten ver in de song een ritmisch thema in dat sterk in American Primitivism sferen heeft liggen marineren, maar ook hier blijven die strijkers bijzonder prominent, zozeer zelfs dat Ghedi eerder als deel van het ensemble dan als groepsleider naar voor komt. In elk geval levert het een mooie, sfeervolle track op die alvast doet uitkijken naar A Hymn For Ancient Land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + 7 =