Ook Jools Holland en The Magpie Salute naar Blues Peer

Na ZZ Top kondigt Blues Peer opnieuw twee toppers aan. The Magpie Salute en Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra vervoegen de affiche tijdens het weekend van 14, 15 en 16 juli.

Bijna tien jaar geleden bouwde Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra een heus feest in Peer. Deze knappe componist, pianist, bandleider en bekende Engelse TV-personaliteit wordt dit jaar voor een exclusief zomerconcert overgevlogen uit het Verenigd Koninkrijk. Samen met grootheden als Gilson Lavis, Ruby Turner, Louise Marshall & Beth Rowley zal hij op zondag met 21 muzikanten het podium vullen.

Achter de naam The Magpie Salute zit heel wat verborgen. Deze zeer recente topband met een aantal niet van de minste oudbekenden, brengt gitarist Rich Robinson, medeoprichter van The Black Crowes met twee andere sleutelfiguren van The Crowes, gitarist Marc Ford en bassist Sven Pipien, samen. Voeg aan dit drietal nog de alom bekende drummer Joe Magistro, de getalenteerde gitarist Nico Bereciartua, leadzanger John Hogg, voormalig zingend bandlid van The Crowes Charity White en als backings Adrien Reju en Katrine Ottosen toe en een superband is geboren. The Magpie Salute staan op zondag geprogrammeerd voor een exclusief Belgisch concert.

De 32ste editie van het Blues Peer festival heeft plaats op 14, 15 en 16 juli. Info en tickets: www.bluesfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − drie =