Gent Jazz geeft meer namen prijs

Gent Jazz schrijft een flink aantal nieuwe namen bij op zijn affiche. Onder meer Lianne La Havas, Pat Metheny en Ron Carter, John Scofield, Max Richter en dEUS soft electric geven present.

Leading legends Pat Metheny en Ron Carter komen bewijzen wat “het betere gitaarwerk” eigenlijk wil zeggen. De gitaarvaardigheden van iemand als John Scofield sluiten daar overigens perfect bij aan, zeker als hij op het podium staat met grootheden als pianist Brad Mehldau en drummer Mark Guiliana.
Hugh Coltman brengt ode aan Nat King Cole en Gentenaars van De Beren Gieren komen opnieuw een aantal potjes breken. Steven Delannoye komt pronken met zijn saxofoon, hét paradepaardje der Belgische cultuur (naast friet, bier of chocola). Het Franse Airelle Besson Quartet sluit die dag de Garden Stage af.

Max Richter brengt werk uit ‘Sleep’ en ‘The Blue Notebook’. Die eerste omschrijft hij zelf als een “acht uur lang slaapliedje geïnspireerd op Gustav Mahler”. Rusteloze zielen, aanschouw hier uw verlossing. Klaagt u wel eens over een lange dag op het kantoor? Valt relativeren moeilijk? Wees dan welgekomen, Richter neemt al het werk wel op zich.
Voor de Garden Stage wisten we alvast Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra te strikken, het project waarin Halsall het sowieso al rijke geluid van zijn eigen band aanvult met de Japanse harp en bansuri fluit.

Na enkele jaren windstilte maakte Jill Scott vorig jaar haar comeback met het album ‘Woman’. Ze keert daarmee terug naar de roots van Soul, R&B en Blues zonder ook maar een tikkeltje kitscherig te klinken en mag dat ook op Gent Jazz Festival komen bewijzen.
Lianne La Havas produceert zoetgevooisde klanken die in uw oren blijven plakken in vorm van een rechtstreekse aanslag op uw heupen. The James Hunter Six brengt het soort soul dat behendig balanceert tussen zoete revival en de rauwheid waar Daptone-fans zo’n voorliefde voor hebben. Samen met R&B goden Con Brio doen ze menig meisjesknieën knikken. Er zullen harten gebroken worden!

Enfant terrible van de Belgische rockscene, dEUS, toont zich van zijn meest softe kant met “Soft Electric”. Antwerps finest presenteert een zittend luisterconcert met aandacht voor de zachtere nummers in hun oeuvre. Vers van de pers: ook Eefje de Visser en Carate Urio Orchestra raakten bevestigd voor 16 juli.

Gent Jazz is er van 7 t/m 16 juli met o.a. Balthazar, Kamasi Washington, St Germain en Ibeyi. Alle info: www.gentjazz.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − achttien =