Les Nuits Botanique komt met 60 nieuwe namen

Les Nuits Botanique biedt bijna 60 concerten aan tijdens 12 avonden: 9 originele projecten, speciaal gemaakt voor Les Nuits, tal van previews en releases van nieuwe albums. 140 bands, waarvan 45 Belgische groepen, die behoren tot de meest opwindende van dit moment. En dat allemaal in het magische decor van de Botanique in Brussel.

Les Nuits Botanique vult vandaag zijn programma verder aan met meer dan 60 namen. Het programma van de komende editie is daarmee bijna rond.

Les Nuits Botanique strikt ook voor deze editie weer enkele grote namen: de Franse superster Sébastien Tellier, De Britse soul-popdiva Lianne La Havas, de Estse rapper Tommy Cash, een post-punkavond met onder meer black midi en Protomartyr, singer-songwriter Sophia met band en Trixie Whitley (die laatste twee op dezelfde avond).

Verder heeft de Botanique een hele hoop speciale projecten. In samenwerking met Metadrone organiseert Botanique op 7 mei voor het eerst een minifestival binnen het festival. Eén ticket geeft toegang tot drie zalen, waar heavy-rockbands als Graveyard, 1000mods en Black Rainbows hun aantrede maken.
Yael Naim speelt dan weer in de Kerk van Laken, pianist Bernard Lemmens verzorgt een klassieke post-Nuits-set en Chouk Bwa & the The Ångströmers brengen hun rituele Haïtiaanse muziek in een laatavondshow en de volgende ochtend de Bota Kids versie.
De getalenteerde beatmaker Ashley Morgan, ambientrevelatie Adriaan De Roover en Offo Vrae, een nieuwe project van Jawhar, stellen exclusieve projecten (met de steun van Botanique) voor tijdens het festival. De Roover deelt de affiche met Félicia Atkinson.

Op 6 mei ontvangt Botanique in de Orangerie een delegatie van PC Music, het meest invloedrijke label in popmuziek het voorbije decennium. Dansen geblazen wordt het ook op 8 mei, wanneer na het optreden van Squarepusher en Plaid een futuristische club night uitbarst met op de line-up liveshows van houseproducer Jacques Greene, Brusselaar Buga en nieuwe electronicaster Slikback, net als dj-sets uit de stal van het excellente Oegandese label Nyege Nyege in de Rotonde. Ascendant vierge vervoegt verder de affiche van Gabber Modus Operandi.

Frankrijk stuurt gewoontegetrouw zijn beste beloften naar het festival. Komen erbij overheen verschillende affiches: Nicolas Godin (van Air), Victor Solf (van Her), Lujipeka (van Columbine) The Pirouettes, Crystal Murray, Flèche Love, Silly Boy Blue, en zoveel meer.
Talent van eigen bodem moet gelukkig niet onderdoen. Deze nieuwe lichting omvat Absynthe Minded (release-concert), Blu Samu (release), Martha Da’Ro (release), The K. (release), Roscoe (avant-première), Noé, MEYY, Moka Boka en Echt!

De 27ste editie van Les Nuits Botanique vint plaats van 29 april tot en met 10 mei. Info en tickets: www.lokersefeesten.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 5 =