Joanna Newsom brengt nieuwe muziek uit na 5 jaar

Joanna Newsom werkt aan een opvolger voor het alweer vijfde jaar oude Have One On Me. Wanneer die er komt is nog niet duidelijk, maar in een interview met magazine Dazed And Confused drukt ze de hoop uit snel meer informatie te kunnen lossen.

Newsom verscheen onlangs nog in de PT Andrson’s fim Inherent Vice, een adaptatie van Thomas Pynchon’s roman met dezelfde naam. Ze kreeg de rol van Sortilège, wie de toekomst voorspelt door middel van loting, en sprak de voice-over van de trailer in. Dit zorgde ervoor dat her muziek wat naar achteren werd verschoven.

Nu vertelt ze toch aan nieuwe muziek te zijn begonnen. Het is al vijf jaar geleden sinds haar vorig album, Have One On Me, is verschenen. Over een datum is er nog geen duidelijkheid, maar ze hoopt dat ze een nieuwe plaat zo snel mogelijk kan laten verschijnen. “Ik heb heel hard gewerkt aan een nieuw idee deze afgelopen vijf jaar”, zegt ze.

Op de vraag of ze ooit zou werken aan een film soundtrack, zei ze ja, als ze het juiste idee krijgt. “Ik denk van wel”, zegt ze. “Het is gewoon een kwestie van het steken van mijn tijd en energie in iets dat het meest oplevert. Deze film was zo ongelofelijk leuk dat ik er even mijn muziek voor heb uitgesteld. Maar het was het volledig waard. Ik denk wel dat ik een film soundtrack zou doen als ik me door het idee geïnspireerd voel. Het zal natuurlijk ook wat innemen van de tijd dat ik spendeer aan andere muziek, toeren enzovoort. Maar ik zou het graag ooit eens doen.”

Joanna Newsome – ’81 (Have One On Me)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 4 =