Sigur Rós voor twee derde terug

George Holm en Orri Páll Dýrason, respectievelijk bassist en drummer van die IJslandse groep, componeerde samen namelijk Circe, de soundtrack voor een Britse documentaire.

Daarbij kregen de twee hulp van componist Hilmar Örn Hilmarsson, Kjartan Holm, touring gitarist van Sigur Rós en het South Iceland Chamber Choir en het album is ook opgenomen in de studio’s van Sigur Rós. Circe is een stevige 72-minuten durend instrumentale soundtrack bij The Show of Shows, een documentaire van Benedikt Erlingsson voor de BBC over oude circussen en carnavals die gebaseerd is op honderd jaar oude zwart-wit beelden van vaudevilles en circusartiesten. En geef toe, wie is er beter geschikt vergane zwart-wit beelden van een ver verleden van een geschikte soundtrack te voorzien dan de IJslanders van Sigur Rós? Circe zal beschikbaar zijn vanaf 21 augustus via hun eigen label Krunk.

Circe

 1. Ladies and Gentlemen, Boys and Girls
 2. Lila
 3. 3.Hyperbole 4.
 4. Torture 5.
 5. The Eternal Feminine 6.
 6. The Crown of Creation
 7. 7.TKO
 8. Fílaphilia (A tribute to Siggi Armann)
 9. To Boris With Love
 10. Liquid Bread & Circuses
 11. Salire
 12. Breakfast in the Himalayas
 13. Wirewalker
 14. Epilogue

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 − twee =