Pukkelpop met Alt-J, Radio Soulwax en veel Belgen

Pukkelpop 2015 wordt een echte feesteditie. De festivalorganisatoren blazen dit jaar samen met alle bezoekers dertig kaarsen uit in het bijzijn van o.a. Alt-J, Radio Soulwax, Goat, Acid Arab, The Neon Judgement en The Sha-La-Lee’s.

Traditioneel opent Pukkelpop de dag voor het festival haar deuren voor een openingsparty in de Boiler Room, maar met deze feesteditie in het achterhoofd mocht het gerust iets méér zijn, veel meer! Radio Soulwax palmt die dag de volledige Dance Hall in. Wat ze precies in petto hebben, blijft –uiteraard- nog een verrassing maar uniek wordt deze passage zonder meer.

Terwijl de dagtickets allemaal de deur uit zijn en de combi’s zienderogen slinken, dikt de affiche nog verder aan. Op zaterdag 22 augustus vervoegt Alt-J de line-up. Tussen hun Pukkelpopdebuut in de Castello in 2012 en de terugkeer naar de weide in Kiewit liggen drie jaren, twee albums en uitverkochte concerten in de AB en Vorst Nationaal. Een ware zegetocht voor dit wervelende trio dat experiment en schoonheid als geen ander weet te combineren.

Nog meer kleurrijk experiment komt van drie vrienden aan huis. Chokri gaf hun carte blanche en zij selecteerden de artiesten. Op vrijdag 21 augustus is Mauro Pawlowski selector van dienst met een zorgvuldig uitgekozen dagje waanzin in de Wablief?! Met artiesten als Goat, Fat White Family, Acid Arab, The Soft Moon, Gazelle Twin, The Germans, Meteor Musik en Hate & Merda bevestigt hij zijn eigenzinnige smaak. Eerder lieten we al weten dat hij zaterdag een exclusieve reünieshow met Evil Superstars speelt.

Ook Stijn Meuris mag zich een hele dag selector noemen en doet dat in een feestelijke tricolore. Resultaat: een erg gevarieerde Belgische affiche met Dez Mona, Raketkanon, Douglas Firs, Condor Gruppe, Dead Souls, Toxic Shock, Statue en –uiteraard– Meuris zelf.

En ja hoor, hier zijn (nog meer van) Belgen: Alice On The Roof, Beauhause, Billie, Boney King, Brutus, De Nieuwe Lichting: I Will, I Swear – St. Grandson – Zinger, Faisal, Go March, King Hiss, LTGL, Michael Midnight, Mountain Bike, Nadiem Shah, Pomrad, Safi & Spreej, STUFF., Team William, The Neon Judgement, TLP, The Sha-La-Lee’s, Tout Va Bien, Vuurwerk, Your Highness en Zornik. Meer Belgische namen worden de komende weken nog bevestigd.

En verder investeert Pukkelpop ook graag in de toekomst van de muziek met deze beloftevolle bands: The Dear Hunter, Residual Kid en Rhodes.

Alle info: www.pukkelpop.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × een =