Fifty Shades of Roisin Murphy

“Bring it back, sing it back/ Bring it back, sing it back to me!”. Roisin Murphy, bekend geworden als zangeres van de band Moloko, brengt op 11 mei haar derde soloalbum uit. De plaat krijgt de voor velerlei uitleg vatbare titel Hairless Toys mee. Of de flamboyante zangeres zich hierbij liet inspireren door het hele Fifty Shades of Grey-gebeuren? Daar hebben we het raden naar. Volgens het persbericht haalde Murphy wel de mosterd bij Europese house, Grace Jones, jazz, gospel en country.

Toen Roisin Murphy na het verschijnen van de laatste Moloko-plaat Statues (2003) een einde maakte aan de relatie met haar man en bandlid Mark Brydon, hield ook de groep op te bestaan. Murphy ging solo verder en bracht twee felgesmaakte albums uit, waarop ze de hulp kreeg van gerenommeerde producers als Matthew Herbert, Richard X en Groove Armada’s Andy Cato. Wie er toen eveneens bij was, en nu ook de productie van Hairless Toys op zich nam, is de Brit Eddie Stevens. Voor hem heeft Murphy mooie woorden over: “It’s Eddie who made me feel that I could really own this job. He helped me come to terms with who I was and what I was doing up there on stage, and I kinda feel that it`s only out of our strange but perfect chemistry that I became a live performer at all”.

Roisin Murphy trekt ook op tournée met haar nieuwe plaat. Voorlopig staan er twee haltes in België gepland: op zaterdag 23 mei in de Ancienne Belgique en op vrijdag 26 juni op Rock Werchter. Wie Murphy al aan het werk zag, weet dat het wellicht één groot, kleurrijk feest zal worden.

Beluister hier (https://soundcloud.com/miss-roisin-murphy/gone-fishing/s-jUKBs) alvast “Gone Fishing”, de eerste single uit Hairless Toys.

Hairless Toys:

  1. Gone Fishing
  2. Evil Eyes
  3. Exploitation
  4. Uninvited Guest
  5. Exile
  6. House of Glass
  7. Hairless Toys (Gotta Hurt)
  8. Unputdownable

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 − zeven =