Zestiende plaat van Dan Deacon klaar

De Amerikaanse roodharige Dan Deacon heeft een nieuw album uit. Gliss Riffer heet die plaat en daarmee keert hij terug naar het solo schrijf- en composeerwerk. Na Bromst en America uit 2009 en 2012, die vooral ensemble-gebaseerde platen waren, is z’n nieuwe album opnieuw helemaal back to basic.

Gliss Riffer bestaat voornamelijk uit elektronische beats, aangevuld met materiaal, gelijkend op de songs van zijn Spiderman of the Rings uit 2007. De Disklavier, een MIDI-Fed player piano die ook te horen was op Bromst, heeft een dominerende toon op zijn nieuwe plaat. Ook zijn Carnegie Hall -performance en een filmsoundtrack voor Francis Ford Coppola’s ‘Twixt’ zijn terug te vinden op het album.

Qua vocals zult u ook niet op uw honger blijven zitten. Deacon experimenteerde met zijn eigen stem en vooral bij “Feel the Lightning” komt hij verrassend uit de hoek. De vrouwelijke stem die te horen is, is namelijk ook die van Dan Deacon. Met het nummer keert hij overigens terug naar de hippe, fuzzy sound van “Crystal Cat”. Hieronder kan u de clip zien die Andrew Jeffrey Wright van All Ages Production maakte voor het lied.

Gliss Riffer barst, net zoals Spiderman of the Rings, van de statische energie en er wordt ons één en al uitbundigheid en plezier beloofd. Het album zal verkrijgbaar zijn als cd, lp en digitaal. Een speciale pre-order is nu te verkrijgen via Domino, die bevat een limited edition rode vinyl + een 12” grote opblaasbare hand, net zoals die op de albumcover. Gliss Riffer is te verkrijgen vanaf 24 februari.

Gliss Riffer:

  1. Feel the Lightning
  2. Sheathed Wings
  3. When I Was Done Dying
  4. Meme Generator
  5. Mind On Fire
  6. Learning to Relax
  7. Take it to the Max
  8. Steely Blues

“Feel the Lightning”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 + 14 =