Vijfde Laura Marling is een kortfilm

In maart 2015 zal Short Movie verschijnen, het nieuwe studioalbum van Laura Marling. Vandaag stelde de 25-jarige zangeres de tracklist en het artwork van die nieuwe plaat voor, net als de title track met bijhorende geanimeerde videoclip.

Na het in 2013 verschenen Once I Was An Eagle, mogen we ons in het voorjaar 2015 verwachten aan een nieuwe album van Laura Marling. Short Movie wordt de vijfde plaat voor Marling maar tegelijk ook de eerste die ze zelf producete. Hiervoor kreeg ze hulp van haar drummer Matt Ingram en van Dan Cox (die eerder al met Thurston Moore, Tom Odell en Lianne La Havas werkte).

Naar eigen zeggen kwam de plaat er na een periode van bezinning : “I realised that I hadn’t been in a place for longer than two or three weeks since I was 16. I thought: ‘I wonder what will happen if I try and root myself somewhere [and] look back over the past eight years.’”. Short Movie zou een stuk grootser en elektronischer gaan klinken dan het vorige werk van Marling.

Tracklist:

 1. ”Warrior”
 2. ”False Hope”
 3. ”I Feel Your love”
 4. ”Walk Alone”
 5. ”Strange”
 6. ”Don’t Let Me Bring You Down”
 7. ”Easy”
 8. ”Gurdjieffs’s Daughter”
 9. ”Divine”
 10. ”How Can I”
 11. ”Howl”
 12. ”Short Movie”
 13. ”Worship Me”

Short Movie verschijnt op 23 maart 2015.

“Short Movie”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + vier =