Eindelijk nieuwe plaat voor D’Angelo

Eerlijk? Wij hadden er geen eurocent meer op ingezet. Maar het ziet er naar uit dat het nieuwe album van soulzanger D’Angelo dan toch het levenslicht zal zien. Meer zelfs: de plaat zou volgende week al in de schappen liggen.

D’Angelo debuteerde midden jaren negentig met de klassieker Brown Sugar, dat een revival van de soulmuziek inluidde. Samen met gelijkgestemde zielen als Erykah Badu, The Roots, Common, Bilal en vele anderen vormde D’Angelo het collectief The Soulquarians, waavan de leden geregeld op elkaars albums opdoken. Voodoo, D’Angelo’s tweede album dateert inmiddels van 2000 en sindsdien stak haast ieder jaar opnieuw wel ergens het gerucht op dat de opvolger snel zou verschijnen. In 2012 leek het er echt van te komen, toen D’Angelo op tour trok en onder meer op Gent Jazz speelde. Hij bracht er enkele nieuwe nummers, maar een plaat kwam er niet.

Het werd weer stil rond de soulzanger tot hij deze ochtend uit het niets “Sugah Daddy” lostte, een Vintage D’Angelo nummer: wat handgeklap, een baslijn en aanstekelijk pianolijntje waarop de zanger uit Virginia zich volledig laat gaan. D’Angelo loste op Youtube ook een filmpje waarin hij het nieuwe album “Black Messiah” aankondigt voor volgende week. Op Twitter doken inmiddels foto’s op van de CD-versie van het album. Soulliefhebbers die hun eindejaarslijstje al klaar hebben, wachten dus nog beter even voor ze dat definitief afronden.

Luister hier naar “Sugah Daddy”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + 10 =