D’Angelo :: Unshaken

Met een gebuisd rapport en schaamrood op de wangen dook 2018 de kerstvakantie in. Goede voornemens voor 2019 werden tijdens de verlofperiode gesmeed, en niemand minder dan D’Angelo komt met een eerste wapenfeit om die intenties kracht bij te zetten.

Gloednieuw is “Unshaken” niet, zo zullen de gameliefhebbers onder ons het nummer herkennen uit het spel Red Dead Redemption 2. Maar op een officiële release ervan bleef het wachten tot nu. “Unshaken” ligt in de lijn van de meer rustige nummers van op D’Angelo zijn laatste album Black Messiah (2014), zoals “Really Love”. De akoestische gitaar van “Unshaken”, die gedijt over wat minimale percussie, roept immers eenzelfde Westernsfeertje op.

Vorig jaar moest D’Angelo omwille van gezondheidsproblemen nog zijn geplande optreden op Couleur Café afzeggen. De Amerikaanse soulgod zou inmiddels aan de beterhand zijn en aan nieuw materiaal werken, dat hopelijk dit jaar nog het licht zal zien. D’Angelo, we rekenen op jou, man. “May you stand unshaken/ Amid, amidst a crashing world.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + 10 =