Belle & Sebastian’s clip voor “Nobody’s Empire”: made by fans

Belle & Sebastian beslisten beroep te doen op hun fans voor een van hun nieuwe singles. Ze konden videofragmenten insturen die dan in de clip verweven zou worden. De songtekst van het lied werd op hun site geplaatst zodat hun fans zich daarop konden baseren.

Belle & Sebastian zijn volop bezig met het opnemen van hun nieuwe plaat Girls In Peacetime Want To Dance. Net zoals bij hun plaat uit 2010 Write About Love deden ze met plezier weer beroep doen op de creativiteit van hun fans. Deze keer ging het niet om het maken van een albumhoes, maar over een clip voor het nummer “Nobody’s Empire”. Aan de hand van de songtekst en enkele notities van de tweepop-groep konden fans hun videomontage insturen. Het lied zelf vertelt een verhaal over het leven, de kindertijd, vriendschap en nog zoveel meer.

Wie zich hier voor geroepen voelde kon oorspronkelijk tot donderdag 27 november, maar op Twitter liet de groep weten dat de uiterste deadline zondag 30 november was. De videoclip is vandaag af.

Belle & Sebastian kregen enorm veel inzendingen en pikten de beste fragmenten er uit waarmee ze één goede clip maakten. Op hun site plaatsten ze enkele ingestuurde stukjes om anderen inspiratie te geven en hen te motiveren om zelf ook iets in te sturen.

”Girls In Peacetime Want To Dance wordt een mix van dance-party en verhalen van gevoelige zielen die hun weg zoeken op deze wereld.” Volgens Murdoch, Belle & Sebastian’s songwriter en zanger, is “Nobody’s Empire” de gevoeligste song die hij ooit geschreven heeft. De plaat wordt uitgebracht op 20 januari en kan op verschillende manieren worden aangeschaft; online, als cd of LP en is ook als ‘limited edition’ beschikbaar.

Bekijk hier het resultaat van de clip:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − 8 =