Gravenhurst (37) overleden

Nick Talbot, de man achter Gravenhurst is op 37-jarige leeftijd overleden zo meldt zijn label Warp Records. Op verzoek van zijn familie is er geen informatie vrijgegeven over de doodsoorzaak.

Het nieuws kwam onverwacht en summier. “We are shocked and saddened to share the news that Nick Talbot aka Gravenhurst has passed away aged 37. An immensely talented singer-songwriter, multi-instrumentalist, record producer and journalist, he will be hugely missed. Nick’s family and friends request privacy at this difficult time.”, zo leest de mededeling die Warp records verspreide en op de Gravenhurstwebsite liet plaatsen. Aan zijn manager Michell Hilborne om aan te vullen met een kleine homage:

“I am utterly devastated to confirm that Nick Talbot, also known under the performing name Gravenhurst, has passed away aged 37. The finest, most extraordinary and inspirational songwriter, singer and performer, and a remarkable producer and journalist, Nick’s work has deeply affected so many people all over the world. Outstandingly intelligent, compassionate, fascinating and witty, Nick was the dearest friend and his absence brings indescribable sorrow.”

Talbot debuteerde in 2001 onder de naam Gravenhurst met het album Internal Travels op het label Silent Age en verwierf faam toen zijn tweede album Flashlight Seasons een jaar na zijn initiële release door het electronica-label Warp opgepikt werd. Opmerkelijk hierbij was (is) dat Talbot als singer-songwriter voornamelijk akoestische songs bracht en dus een buitenbeentje binnen het label vormde. In 2005 volgde Fires In Distant Buildings waar Talbot het akoestische gedeeltelijk inruilde voor een harder geluid waarna hij op The Western Lands opnieuw aansluiting zocht bij de akoestische/folk-beweging. In 2012 volgde het laatste album The Ghost In Daylight.

Naast muzikant, Talbot speelde ook in de band Bronnt Industries Kapital (door hemzelf in een interview met Enola omschreven als “a snickering gentleman’s club”, was hij ook actief als free-lance journalist voor The Quietus waarvoor hij onder meer exclusieve interviews had met filosoof John Gray en comic book-auteur Alan Moore.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + 16 =