John Cale brengt ‘Paris 1919’ naar de Westhoek

Deze kerstperiode zal muzikant, componist en producer John Cale te zien zijn in het West-Vlaamse Mesen. In het kader van de concertenreeks GoneWest komt hij er integraal z’n plaat Paris 1919 én enkele nieuwe nummers spelen.

Op zaterdag 20 december zal John Cale aantreden in de concerttent op ‘Peace Village’ in Mesen. Tijdens z’n concert zal Cale niet alleen Paris 1919 integraal brengen maar ook enkele nieuwe nummers voor het eerst aan de wereld voorstellen. Die zijn geïnspireerd op het verhaal van de Kerstbestanden, de officieuze verbroedering tussen de strijdende partijen tijdens de kerstperiode in 1914. Het hele concert kadert immers in de concertreeks GoneWest, het culturele evenementenprogramma van de Provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI.

Paris 1919 verscheen in 1973 en is Cale’s derde soloplaat na z’n vertrek bij The Velvet Underground. Het album wordt vaak gezien als het meest toegankelijke en meest succesvolle solo-album van Cale. De titel verwijst naar het Verdrag van Versailles dat in 1919 formeel de Eerste Wereldoorlog beëindigde. In 2006 verscheen een geremasterde en uitgebreide editie van de plaat.

Tickets via www.sherpa.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + negen =