The New Basement Tapes herwerken opgegraven Dylannummers

Superband The New Basement Tapes herwerkten, onder toeziend oog van T Bone Burnett, enkele nooit eerder gehoorde Dylan-songs en bundelden deze op Lost on the River: The New Basement Tapes.

The New Basement Tapes, een gelegenheidsequipe dat bestaat uit Elvis Costello, Rhiannon Giddens (Carolina Chocolate Drops), Taylor Goldsmith (Dawes), Jim James (My Morning Jacket) en Marcus Mumford (Mumford & Sonds), gebruikte voor zijn nummers recentelijk ontdekte teksten van Bob Dylan. Die dateren al van 1967, de opnameperiode van diens originele Basement Tapes, een samenwerking met The Band. Het was producer T Bone Burnett die in maart van dit jaar de muzikanten bijeensprokkelde en aanzette tot marathonsessies in de studio, wat resulteerde in Lost On The River.

De plaat wordt ook vergezeld door een gelijknamige documentaire. Hier zien we een blik achter de schermen van het creatieve proces en van de unieke samenwerking tussen deze verschillende muzikanten. Bekijk alvast de teaser hier:

Beluister ook zeker “Kansas City”, met Marcus Mumford op de voorgrond. Wie goed kijkt, kan ook gelegenheidsgitarist Johnny Depp op de achtergrond herkennen:

Lost On The River:

 1. Down On The Bottom
 2. Married To My Hack
 3. Kansas City
 4. Spanish Mary
 5. Liberty Street
 6. Nothing To It
 7. Golden Tom – Silver Judas
 8. When I Get My Hands On You
 9. Duncan and Jimmy
 10. Florida Key
 11. Hidee Hidee Ho
 12. Lost On The River
 13. Stranger
 14. Card Shark
 15. Quick Like A Flash
 16. Hidee Hidee Ho
 17. Diamond Ring
 18. The Whistle Is Blowing
 19. Six Months In Kansas City (Liberty Street)
 20. Lost On The River

Lost on the River: The New Basement Tapes zal vanaf 10 november te koop zijn.

(ld)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + zeven =