R.I.P. Dirty Beaches

Met een aantal opeenvolgende tweets nam Alex Zhang Hungtai gisterenochtend afscheid van zijn groep Dirty Beaches een week voor zijn nieuwste album, Stateless uitkomt. Hij laat wel weten dat er nieuwe projecten op komst zijn.

Dit is één van de vele tweets waarmee Hungtai het einde van Dirty Beaches aankondigde. De groep begon in 2005 met enkele instrumentale nummers op casette en bracht zijn eerste langspeler uit bij het onafhankelijke Fixture Records. Hungtai bleef cassettes uitbrengen, maar bewoog zich uiteindelijk meer naar het grote circuit in 2011 met zijn eerste album met zang, Badlands. Met Stateless maakt hij nu de cirkel rond en maakt hij een einde aan Dirty Beaches met een volledig instrumentaal album. Hij geeft wel mee dat zijn muzikale carrière niet eindigt door deze beslissing, maar dat hij verdergaat met nieuwe projecten. Je kan hieronder al luisteren naar “Displace”, dat op Stateless te horen zal zijn. Het album zelf komt uit op 4 November.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 − 3 =