R.E.M brengt singles uit de jaren ’80 opnieuw uit

UMC/Capitol brengt op 8 december 7IN – 83-88 uit. Deze box verzamelt elf vinylsingles die R.E.M. in die periode voor I.R.S Records opnam. De compilatie bevat ook replica’s van de originele albumhoezen.

Zoals dat bij R.E.M. in die tijd ging bevat 7IN – 83 -88 songs over thema’s als verlies en vervreemding, waaronder de top 10-single “The One I Love” uit 1987. De collectie vertelt het verhaal van de groei van de band van college-rocklievelingenscene tot een grote publieksband. In december 1987 stond de band zelfs op de cover van het magazine Rolling Stone als “de beste band van Amerika”. De box bevat elk van de elf singles die de groep uitbracht voor IRS, met de originele B-kantjes.

R.E.M. werd opgericht in 1980. Na een carrière van 31 jaar besloten groepsleden Michael Stipe, Peter Buck en Mike Millser in 2011 er mee te stoppen. In dat jaar werd het laatste album Collapse Into Now nog uitgebracht.

7IN – 83-88:

 1. “Radio Free Europe” / “There She Goes Again”
 2. “So. Central Rain (I’m Sorry)” / “King of the Road”
 3. “(Don’t Go Back To) Rockville” / “Catapult” (Live)
 4. “Can’t Get There From Here” / “Bandwagon”
 5. “Driver 8” / “Crazy”
 6. “Wendell G” / “Crazy” + “Ages of You” / “Burning Down” [U.K. double-pack, previously unreleased in U.S.]
 7. “Fall On Me” / “Rotary Ten”
 8. “Superman” / “White Tornado”
 9. “The One I Love” / “Maps and Legends” (Live)
 10. “Its The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)” / “Last Date”
 11. “Finest Worksong” / “Time After Time” (Live) [U.K. single, previously unreleased in U.S.]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + 6 =