Primus brengt ode aan ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’

Op 3 november brengt Primus met Primus & The Chocolate Factory een nieuwe album uit; zijn veertiende al. Frontman Les Claypool noemt het “een hommage aan de originele Willy Wonka & The Chocolate Factory film uit 1971.”

Het nieuwe album bestaat dan ook uit eigenzinnige interpretaties van de liedjes uit de film The Chocolate Factory. Het was daarbij niet de bedoeling de originele songs zo goed mogelijk na te spelen, maar eerder de donkere en diepere kanten van het verhaal te tonen. Claypool noemt het ook een goed excuus om voor de komende achttien maanden de kleren van Willy Wonka te dragen.

In één adem zegt Claypool ook de remake van de oorspronkelijke film door Tim Burton en Johnny Depp “onbekijkbaar” te vinden. Al geeft hij toe zelf ook wel aan iets heiligs te raken met het nieuwe album, maar dat geen probleem te vinden aangezien de band van het materiaal iets “puur persoonlijks” heeft gemaakt.

Primus, overigens in de bekendste bezetting met naast Claypool, ook Larry Lalonde en Tim Alexander, wil nadat het album uitgebracht is een wereldwijde tournee maken. Er zijn plannen voor een vrij abstract en kleurrijk podium. Voor de gelegenheid hebben ze zelfs een eigen soort chocoladerepen ontworpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 5 =