NAS, Blood Red Shoes, Channel Zero en meer voor Dour Festival

Dour Festival komt alweer met flink wat verse namen opdraven en voegt vandaag onder meer NAS, Buraka Som Sistema, Channel Zero, Blood Red Shoes, TRAAMS en Future Islands toe aan zijn programma.

Een jaar na de wervelende doortocht van Jurassic 5, maakt Dour Festival zich klaar een andere legende van de hip-hop-scene te ontvangen. Helden van de East-coast: NAS. De rapper komt langs op de Plaine de la Machine à Feu voor een onuitgegeven concert: hij zal zijn mythische album ‘Illmatic’ spelen, ter ere van de 20e verjaardag van de plaat.

Ook bevestigd: twee authentieke hoekstenen van de Techno- en housescene Made in Detroit: Moodymann en de nieuwe live-show van Theo Parrish. Dour mag ook twee grote namen uit de UK Bass-, house- en techno-scene toevoegen aan de affiche. Het genie Icicle en de onklopbare Subb-an live. Ook de Australiër Wave Racer die net getekend heeft op het label van Flume, is van de partij.

Aan de metal & hardcore-zijde zullen de fans weinig rust kennen. De bevestigingen van het epische Britse punkviertal Gallows, het Californische Trash Talk en de Belgische vaandeldragers Channel Zero zouden hier wel eens voor iets kunnen tussenzitten. Samen met hen vervoegen Blood Red Shoes, TRAAMS, Future Islands, MLCD en The Feather de rock-affiche van het festival.

Onvermoeibare ambassadeur van de reggae, Gentleman & The Evolution draagt niets anders dan love, peace & happiness uit. De Portugezen van Buraka Som Sistema zullen ook van de partij zijn met hun unieke stijl die schippert tussen Engelse Kuduro en electro-ghetto-tech. Branko (1/4e van Buraka Som Sistema) zal het festival afsluiten met een dj-set. De Brusselaars van Opmoc laten jullie proeven van hun sprankelende cocktail van funk, reggae, punk, hip-hop en salsa.

Het duo Dope ADN zal bewijzen dat het rap Made in Belgium allesbehalve ontbreekt aan ambitie, en de weg naar de toekomst openligt. Aan hun zijde, de hyperactieve nachtvogel Surfing Leons, die iedereen uitnodigt op zijn grenzeloze reis door een broeierig universum.

Inmiddels zijn er meer dan 165 namen aangekondigd… en het is nog steeds niet afgelopen! Binnenkort meer!

PROJECTOPROEP:

Dit jaar zal er een nieuw podium verrijzen op Dour: Le Terril! Deze innovatieve en onuitgegeven plek zal – dag en nacht – unieke, multidisciplinaire projecten een plaats geven. Gedurende de 4 dagen van het festival, zullen 4 tot 8 concepten worden voorgesteld, met één gemeenschappelijke deler: het zijn ook jullie projecten. Info en registratie hier.

Dour Festival vindt plaats van 17 t/m 20 juli. Info en alle bevestigde artiesten op een rijtje: www.dourfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 1 =