Kerst met Mark Kozelek in … 2014!

Mark Kozeleks nieuwe Sun Kil Moon album Benji is nog niet uit of hij heeft nog een album aangekondigd voor 2014: Sings Christmas Carols. Of het ironisch bedoeld is of niet laten we in het midden, maar de fanatiekelingen kunnen het vanaf 10 november 2014 aanschaffen. ’t Is dat u ‘t weet.

Kozelek is boven alles een eigenzinnige einzelganger die gewoon doet waar hij zin in heeft en zich al lang geen reet meer aantrekt van wat u van hem denkt. Het album werd opgenomen in San Francisco, zijn thuisstad, in november en december van dit jaar. Het telt dertien tracks en bevat, hoogst waarschijnlijk, ook enkele minder traditionele covers zoals “I Believe in Father Christmas” van Emerson, Lake & Palmer en “2000 miles” van The Pretenders. De volledige tracklist en toepasselijke hoes vindt u hieronder.

Hij is met dit album bovendien niet aan zijn proefstuk toe: voordien bracht hij al de live albums Little Drummer Boy Live en White Christmas uit waarop de gelijknamige nummers een live uitvoering krijgen. Voor wie nu al in de kerststemming wil komen, kan naar het a-capella “O Come All Ye Faithful” luisteren op de website van zijn hoogst persoonlijke platenlabel Caldo Verde Records. Nooit gedacht dat wij “Jezus” over Kozeleks tong zouden horen rollen. ’t Is wennen.

Vergeet niet: Sun Kil Moons zesde album Benji is te koop vanaf 11 februari 2014 en wie rechtstreeks bestelt via Caldo Verde, krijgt niet alleen een gelimiteerde editie van het album met een bonus-cd met vijf live-uitvoeringen en een tekstboekje, maar ook het gratis live-album Live at Victoria Teatern and Stenhammarsalen, opgenomen tijdens Kozeleks Europese herfststoernee van dit jaar. De kerstmuts zal u zelf in huis moeten halen.

Tracklist:

 1. Christmas Time Is Here
 2. Do You Hear What I Hear
 3. 2,000 Miles
 4. O Come All Ye Faithful
 5. O Christmas Tree
 6. Away In A Manger
 7. Silent Night
 8. Hark The Herald Angels Sing
 9. What Child Is This
 10. I Believe In Father Christmas
 11. God Rest Ye Merry Gentlemen
 12. O Little Town Of Bethlehem
 13. The First Noel
 14. The Christmas Song

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + twee =