ATP stopt ermee

We zullen vanaf 2014 niet langer de ferry nemen richting White Cliffs voor een prettig gestoord muziekweekend. Door financiële tegenslag zet het Britse All Tomorrow’s Parties festival er noodgedwongen een punt achter.

De voorbije twaalf jaar was All Tomorrow’s Parties een innoverend boutiquefestival dat de programmatie overliet aan de artiesten. Een festival tot in de puntjes samengesteld door Sonic Youth, Pavement, My Bloody Valentine of Matt Groening van The Simpsons? Het gebeurde meermaals per jaar in Zuid-Engeland, op een paar uurtjes rijden van België. En dat alles doorging in een soort ouderwets Sunparks, was een grappige bonus. Het hele festival ademde een gemoedelijke hipstercool, lang voordat het woord ‘hipster’ was bedacht. ATP was een parallelle droomwereld waar je een potje kon breien met Kim Deal en werd gewekt door een impromptu concert van Lightning Bolt naast je bungalow.

Na een paar tegenvallende edities is het nu afgelopen met de festivalweekends in de UK, maar ATP blijft wel wereldwijd actief als concertorganisator. De geplande festivals met TV On The Radio en Deerhunter zullen ook gewoon doorgaan.

Bij wijze van finaal afscheid komen er eind november nog twee allerlaatste weekends onder de noemer ‘End Of An Era’. De op één na laatste editie vindt plaats tussen 22 en 24 november. De bevestigde namen zijn voorlopig Television die het legendarische album Marquee Moon zullen spelen, Dinosaur Jr., Les Savy Fav, Chelsea Light Moving (de nieuwe band van Sonic Youth’s Thurston Moore), múm, Dinos Chapman, Oneohtrix Point Never, Wolf Eyes, Mike Watt (van Minutemen!), Hebronix, Forest Swords, BEAK>, The Haxan Cloak, Demdike Stare en Eraas.

De allerlaatste editie vindt een weekend later plaats, van 29 november tot en met 1 december. De eerste bevestigingen daarvan zijn een reünie van Loop, The Pop Group, 23 Skidoo, Fennesz, Edan (DJ set), Dirty Beaches, Eaux, Hookworms, The KVB en Tought Forms.

Info en tickets voor het einde van een tijdperk vindt je via de website van het All Tomorrow’s Parties festival.

recent

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

PJ Harvey

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Gurriers

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Tamino

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

PJ Harvey

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Gurriers

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Tamino

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in