Nieuwe plaat Low Vertical verschijnt deze maand

Eind deze maand brengt de driekoppige indietronicaband Low Vertical zijn nieuwe plaat uit. “We are Giants” volgt het succesvolle “I saw a landscape once” uit 2010 op

In 2010 bejubelde de Belgische pers en radio de driekoppige groep uit Brugge/Gent. Wouter Vlaeminck, bekend als bandlid van tomàn en producer voor Raketkanon, Renée en Kapitan Korsakov, nam opnieuw de opnames van de nieuwe plaat voor zijn rekening. De indiegitaarstijl van Low Vertical die knipoogt naar Radiohead en keyboard en electronica-invloeden toont, wordt nu opgesmukt met meer gitaarwerk.

Voor het eerst werkt Low Vertical voor liveoptredens ook samen met een drummer: Lode Vlaeminck van tomàn. Vlaeminck werd lid van de band tijdens de opnames van de nieuwe plaat. Zijn energieke drumstijl gaat letterlijk in gevecht met de elektronische ritmes.

Sun Sun is de eerste single van “We are Giants”. De videoclip is van de hand van Gaston de la Montagne en kan je hier bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − vijftien =