Jarige David Bowie trakteert op eerste plaat en single in tien jaar

“Is David Bowie Dying?” vroegen Flaming Lips zich afgelopen jaar nog af, en het antwoord is: neen. De man is springlevend en wel, en brengt vandaag, pàl op zijn 66e verjaardag, zijn eerste single in tien jaar uit. Dat “Where Are We Now?” is de voorbode van een nieuw album dat op 11 maart verschijnt.

Akelig afwezig was hij, dat voorbije decennium. Nadat de voormalige Thin White Duke zin optreden op Rock Werchter 2004 had moeten afzeggen omwille van een hartprobleem werd het wel héél stil. Slechts zelden kwam de zanger nog in de openbaarheid, en dus régende het speculaties. Leefde hij nog wel? Of op zijn minst moest er toch wel een slepende ziekte in het spel zijn. Toch?

Neen dus. Blijkbaar was er niets meer aan de hand dan een wat uitgelopen schoonheidsslaapje. Alsof dat business as usual is stond de wereld vanochtend op met het nieuws dat The Dame een nieuwe single uit heeft. Meer nog: na dat “Where Are We Now?” volgt op 11 maart ook meteen een volledig nieuw album,The Next Day, dat geproduceerd werd door Tony Visconti. Het is het eerste nieuw werk van Bowie sinds Reality uit 2003.

Dat moet volstaan voor nu. Volgens de Britse krant The Guardian moeten we voorlopig geen optredens noch interviews verwachten. Neen, dat is niet erg, Serge Simonart. Wees blij met wat je hebt:

The Next Day:

 1. The Next Day
 2. Dirty Boys
 3. The Stars (Are Out Tonight)
 4. Love is Lost
 5. Where Are We Now?
 6. Valentine’s Day
 7. If You Can See Me
 8. I’d Rather Be High
 9. Boss of Me
 10. Dancing Out in Space
 11. How Does the Grass Grow?
 12. (You Will) Set the World on Fire
 13. You Feel So Lonely You Could Die
 14. Heat
 15. Bonus tracks:

 16. So She
 17. I’ll Take You There
 18. Plan

Where Are We Now?:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 3 =