Mumford & Sons lossen details nieuw album

De tijd gaat snel, gebruik hem wel, placht onze grootmoeder wel eens te zeggen. En gelijk heeft ze want het is alweer drie jaar geleden dat een bandje, dat hoofdzakelijk als warming up voor Laura Marling diende, om de hoek kwam piepen met een album Sigh No More . In een mum van tijd groeide Mumford & Sons uit tot een band die Belgische zalen en weides liet volstromen met hun energetische, stampende folkmuziek. Reikhalzend wordt er uitgekeken naar hun tweede plaat en die zal op 24 september eindelijk in de rekken liggen.

De opvolger van hun bejubelde debuut krijgt de titel Babel en mocht op Markus Dravs (bekend van Coldplay en de laatste twee albums van Arcarde Fire) als producer rekenen.

De bandleden willen er alvast over kwijt dat ze er zelf hard naar uitkijken om Babel de wereld in te sturen. De nummers werden al een hele tijd voordat ze de studio in gingen, geschreven. Hun constante touren en het schrijven en oefenen van nummers tijdens de soundchecks en het testen van nieuwe nummers op het publiek werd een belangrijk stuk van hun creatieve proces. Maar uiteindelijk vonden ze toch de liefde voor het opnemen weer en vielen de puzzelstukjes van het album in elkaar in de studio. En nu het nieuwe album er is, staan ze uiteraard te popelen om weer het podium op te kruipen.

Voorlopig beperkt hun tour zich tot Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië, maar we durven er op wedden dat er binnenkort ook wel Europese data voor 2013 bekend zullen gemaakt worden. Data hebben we dus nog niet maar we kunnen wel al de tracklist meegeven:

 1. Babel
 2. Whispers In The Dark
 3. I Will Wait
 4. Holland Road
 5. Ghosts That We Knew
 6. Lover Of The Light
 7. Lovers’ Eyes
 8. Reminder
 9. Hopeless Wanderer
 10. Broken Crown
 11. Below My Feet
 12. Not With Haste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 3 =