Ben Folds Five maakt titel nieuw album bekend

Net zoals op een goede fles wijn ligt er op The Unauthorized Biography of Reinhold Messner, het laatste studioalbum dat Ben Folds Five uitbracht, een dikke laag stof. Het is dan ook twaalf jaar geleden dat het Amerikaanse trio nog eens samen de studio deelde voor een album onder de noemer “Ben Folds Five”, maar in Januari maakten ze wereldkundig dat de tijd gekomen was om de band volledig terug van onder het stof te halen en nieuwe nummers te schrijven.

Ze hebben hoogstwaarschijnlijk de smaak van het samen nummers schrijven terug te pakken gekregen toen Folds halverwege vorige jaar het drietal terug bij elkaar riep om drie nummers op te nemen voor zijn eigen plaat The Best Imitation of Myself: A Retrospective . En nu is een opvolger voor The Unauthorized Biography of Reinhold Messner bijna een feit. Sinds gisteren heeft dat nieuwe geesteskind, dat op 18 september het levenslicht zal zien, ook een naam: The Sound Of The Life Of The Mind.

De heren zullen het album in eigen beheer uitbrengen en doen sinds begin mei een beroep op hun fans om de promotie van het album te voorzien. Ze lanceerden een pre-sale van het album via Pledgemusic om een financiering rond te krijgen. Of de fans waar voor hun geld krijgen, valt nog even af te wachten, maar sinds gisteren hebben ze alvast een titel in handen.

Als we Ben Folds mogen geloven heeft de band overigens genoeg materiaal in handen om nog eens twee nieuwe albums te maken. Maar voorlopig moeten we het doen met een eerste teaser uit het album: het toepasselijk getitelde ” Do It Again” .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − elf =