Ween is niet meer

Aaron Freeman kondigde deze week aan dat hij na 25 jaar klaar is om zijn alterego Gene Ween op pensioen te sturen. Volgens Freeman is het mooi geweest en is de tijd gekomen om verder te gaan. En met dat pensioen van Gene Ween, valt niet alleen het doek voor zijn kompaan Dean Ween, Mickey Mechiondo, maar dus ook voor de band Ween

Ween kende zijn start in 1984 toen Melchiondo en Freeman elkaar op 14-jarige leeftijd leerden kennen in de middelbare school. En tot 2007, het jaar waarin hun elfde en laatste fullalbum werd uitgebracht, bleef Ween een band die zich liet kenmerken door een vaak humoristische aanpak en vooral eclectische mix van stijlen met de steeds wederkerende thema’s drugs en seks.

De grote schare onvoorwaardelijke fans die Ween doorheen de jaren wist te vergaren, voelden vorig jaar de bui al hangen toen Freeman instortte op het podium tijdens een concert in Vancouver. Maar nu zullen ze dus hun rouwbandje effectief mogen bovenhalen want na 8 jaar twijfelen is de kogel door de kerk voor Freeman. Hoewel hij en Melchiondo nog steeds “on speaking terms” zijn, vertelt hij aan Rolling Stone dat hij het tijd vindt om de deur te sluiten om anderen te openen.

En zo’n andere deur is bijvoorbeeld zijn soloalbum Marvelous Clouds dat zijn “genezingsalbum” geworden is nadat hij een paar weken in een ontwenningskliniek doorbracht. Marvelous Clouds is een ode aan Rod McKuen en bevat alleen covers van de man. Het album is verkrijgbaar sinds 8 mei. Laat het een trootst zijn in de Weenloze dagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × drie =