Concerttips februari

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Charles Gayle Trio – 4 februari – Hnita Jazz Club, Heist-op-den-Berg

Een van de vaandeldragers van de vurige, old school freejazz, die zopas een mooie comeback maakte naar het trioformaat met de tenor in z’n handen. Woelig scheurend en sleurend, heftig pompend en hysterisch gierend in de beste Ayler/Coltrane-traditie.

http://hnita.wordpress.com/concerts/

Dave Burrell & Silke Eberhard – 10 februari – De Singer, Rijkevorsel

Er zit een leeftijdsverschil van dertig jaar en een oceaan tussen deze twee topmuzikanten, maar op korte tijd bereikten ze al een interactie met een verfijning die weinig duo’s gegeven is. Pianist Burrell – een van Thurston Moore’s favoriete jazzmuzikanten, als u gevoelig bent voor zo’n weetjes – is al jaren een vaste waarde als leider en begeleider (zie: William Parker) en met de Duitste rietspecialiste leidt het ongetwijfeld tot bijzondere resultaten.

http://www.desinger.be/asp/programma_detail.asp?Id=254/

Lefto presents Monsters of Rap: Jedi Mind Tricks & Dilated Peoples – 13 februari – De Vooruit, Gent

Wanneer Lefto een schare urban-artiesten naar Gent haalt, mag je er van op aan dat daar schoon volk tussenzit. Ditmaal schotelt hij twee krachtige hiphopcombo’s die een ijzersterke livereputatie opbouwden door hun rake teksten, harde beats hun energieke shows. Niet voor watjes.

http://www.jmthiphop.com/

ICP Orchestra – 18 februari – De Roma, Antwerpen

Neerlands Glorie. Oorspronkelijke opgericht door enkele van de zwaargewichten van de Nederlandse improvisatie (Mengelberg, Bennink, Breuker), maar 45 (!) jaar later nog altijd in een contender in de zwaargewichtsklasse. Mengelberg staat nog steeds aan het roer met Bennink, volk als Ab Baars, Michael Moore, Tobias Delius en Wolter Wierbos doet de rest. Absoluut niet te missen, dit enige concert in België.

http://www.icporchestra.com/

Jan Swerts – 24 februari – De Spil, Roeselare

Swerts maakte met Weg een van de mooiste Belgische albums van 2010. Nu, in de aanloop naar album #2, staat hij voor het eerst op een podium met een grotere bezetting die bekende en nieuwe muziek zal uitvoeren. Potentieel de eerste stap op weg naar een echte doorbraak.

http://www.janswerts.be/

Randy Newman – 25 februari – AB, Brussel

Samen met Richard Thompson is Newman een van die muzikanten die ondanks een loyale (en ruime) aanhang nog altijd onderschat wordt. Wie er de vorige keer bij was, hoorde klassieker na klassieker passeren, telkens gebracht in ’s mans unieke humor en pianominiatuurtjes. Dat zal deze keer niet anders zijn.

http://www.randynewman.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − elf =