Air maakt nieuwe soundtrack

Komt na enkele wel heel middelmatige platen in 2012 de heropstanding van Air? Afgaand op het bericht dat het Frans duo zopas de wereld ingestuurd hebben, kan alvast het beste verwacht worden. Daar zijn de namen Georges Méliès, Au Revoir Simone en Beach House deels verantwoordelijk voor.

Nicolas Gordin en Jean-Benoit Dunckel verzorgden immers een gloednieuwe soundtrack bij Méliès’ Le Voyage Dans La Lune, een stomme film uit 1902. Gezien de reputatie die Air heeft op het vlak van soundtracks (zoek even die prachtplaat die bij The Virgin Suicides hoort op) én dat de muziek van Air een behoorlijk spaced out-karakter heeft op zijn beste momenten, lijkt een match made in heaven te beloven.

Althans, zo mag gehoopt worden nu blijkt dat Victoria Legrand van Beach House en de dames van Au Revoir Simone vocale gastbijdragen aan het nieuwe album geleverd hebben. Die plaat zal, logischerwijs, Le Voyage Dans la Lune heten en op 3 februari in de rekken liggen. Naast een gewone versie, verschijnt ook een speciale uitgave met een dvd van de film.

Die film, een 14-minuten durende prent, wordt gerekend tot een van de beste films aller tijden. Méliès inspireerde met de prent, die zelf gebaseerd is op het werk van Jules Vernes en H.G. Wells, niet alleen andere filmmakers. Zo haalden The Smashing Pumpkins voor de clip van “Tonight Tonight” de mosterd bij de film en is ook de video voor Mercury Revs “Opus 40” zichtbaar door het werk van Méliès beïnvloed.

Nu is het de beurt aan French Band Air om met het betoverende materiaal van de meester aan de slag te gaan. Wie niet tot februari kan of wil wachten, krijgt van Sinterklaas op 5 december via iTunes een drie minuten durend fragment van de film.

 1. Astronomic Club
 2. Seven Stars
 3. Retour sur terre
 4. Parade
 5. Moon Fever
 6. Sonic Armada
 7. Who Am I Know?
 8. Décollage
 9. Cosmic Trip
 10. Homme lune
 11. Lava

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × twee =