The Shins geven teken van leven

Hà, u dacht dat het gedaan was met die gouden melodieën en dat lentefris gevoel, nu James Mercer met Dangermouse in zee was gegaan voor het flauwe Broken Bells. U had het mis: deze zomer keren The Shins, die meest melodieuze aller indierockbands, immers terug op het podium en er zou zelfs een nieuw album in de maak zijn.

Het is dan ook even geleden dat we nog iets hoorden van de groep uit Portland, Oregon. Wincing The Night Away, het laatste wapenfeit van Mercer en co, dateert al van januari 2007, twee jaar en een half later werd ook het laatste optreden gegeven. Sindsdien waren er slechts nieuwsberichten. Dat Mercer de rest van de band had ontslagen, bijvoorbeeld. En dat de frontman in zee was gegaan met producer Dangermouse voor het project Broken Bells, dat even later een wat middelmatige plaat zou baren.

Over en uit dus, voor The Shins? Blijkbaar niet. Vorige maand speelde Mercer solo op een benefiet in Portland met wat hulp op percussie van Shins en Modest Mousedrummer Joe Plummer op percussie. Daarbij speelde hij één nieuw nummer (u ziet het filmpje hieronder), waarvan de zanger aankondigde dat het op de volgende Shinsplaat, die in de maak is, zou moeten staan. Ondertussen is ook bekend geraakt dat The Shins half augustus op het Outside Landsfestival in San Francisco zullen staan. Of dat ook wil zeggen dat we de groep snel weer in deze kontreien zullen zien, is niet meteen duidelijk, maar de polls ten kantoren goddeau zijn geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 + twee =