Nieuwe single Arctic Monkeys halve minuut te beluisteren

“Don’t Sit Down (Cause I’ve Moved Your Chair)”, zo heet de eerste single van Suck It And See, het vierde album van Arctic Monkeys dat 6 juni uitkomt. Maandag gaat de volledige song in première, 30 seconden ervan beluisteren kan echter nu al.

De schoffies die in 2005 de Britse rockscene door elkaar rammelden, zaten niet stil na de release van Humbug in 2009. Alex Turner speelde even de soundtrack voor Richard Ayoades Submarine in (ook regisseur van “Fluorescent Adolescent”, “Crying Lightning” en “Cornerstone”). Terwijl Matt Helders een toefje meedrumde bij P. Diddy (of hoe de man tegenwoordig ook mag heten), zijn eigen supergroep The Bottletop Band oprichtte en een festival begon in Sheffield.

Voor Suck It And See werd producer James Ford wederom gevraagd en is de input van Josh Homme, wiens studio in de woestijn weer gebruikt werd over de hele plaat te horen. De man zingt zelfs mee op “All My Own Stunts”. Albumsong ”Brick By Brick” werd vorige maand als teaser op ons losgelaten, de eerste echte single “Don’t Sit Down (Cause I’ve Moved Your Chair)” komt maandag uit en is via deze link een halve minuut te beluisteren. De exclusieve 7”white label single is ook in België te krijgen tijdens Record Store Day.

Arctic Monkeys staat 1 juli op Rock Werchter.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × vijf =