Nieuw album The Antlers in juni :: voorsmaakje op SXSW 2011

The Antlers, het trio uit Brooklyn dat in 2009 hoge ogen gooide met het even emotioneel geladen als fantastische Hospice, heeft een nieuw album klaar. Burst Apart verschijnt bij ons op 13 juni via Transgressive Records / Cooperative Music. “In september 2010 trokken we voor vijf maanden in onze eigen studio om er non-stop aan te werken”, aldus frontman Peter Silberman. The Antlers produceten Burst Apart zelf, met bandlid Cicci achter de knoppen. De cover art is opnieuw van Zan Goodman.

Voor wie zich afvraagt of deze opvolger even meeslepend en intens klinkt als Hospice gaf de band eerder deze week (meer dan) een voorsmaakje op het SXSW 2011 festival in Austin, Texas. Het volledige album werd er, enkele maanden voor de officiële release, integraal gespeeld en klonk op z’n minst gezegd veelbelovend. U Hoeft ons niet op ons woord te geloven, een opname daarvan beluistert u hier.

Midden mei speelt de band enkele concerten in Brighton, Londen en Manchester, op meer Europese data of wanneer de band hun nieuwe plaat bij ons komen voorstellen, is het voorlopig nog wachten.

De tracklist van Burst Apart:

  1. I Don’t Want Love
  2. French Exit
  3. Parentheses
  4. No Widows
  5. Rolled Together
  6. Every Night My Teeth Are Falling Out
  7. Tiptoe
  8. Hounds
  9. Corsicana
  10. Putting the Dog to Sleep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + 20 =