The Antlers kondigen ep aan

The Antlers kondigen hun derde ep aan. Daarvoor gingen ze vooral aan de slag met Burst Apart, hun vierde en laatste. (together) is vanaf volgende week te koop en belooft onder meer een cover van The xx en een samenwerking met Neon Indian. En van dat laatste is er heus bewijs, getuige de liveversie hieronder.

Met enkele samenwerkingen hier en wat onafhankelijke herwerkingen daar, laat de premise van het plaatje zich nog het makkelijkst vatten in “een beetje meer van hetzelfde, en toch wat minder Antlers”. Dat het groepje rond Peter Silberman daarvoor tot Burst Apart moesten wachten, mag geen verrassing heten. Het zou hun eerste plaat worden die een gemakkelijke opsplitsing in losse nummers verdraagt, en dat bovendien met een commercieel draagvlak kan koppelen.

Schril in contrast met Hospice dus, hun vorige langspeler en een volbloed conceptalbum. Hospice werd de plaat die Silberman en de zijnen bekend maakte, maar wie ook zijn emotionele impact kent, weet hoe ongepast retoucheringen hier waren.

De tracklist van (together) luidt:

  1. Parentheses (remix van PVT)
  2. Tongue Tied
  3. French Exit (versie van SNRF)
  4. I Don’t Want Love (versie van Peter zelf)
  5. VCR (cover van The xx)
  6. Hounds (met Nicole Atkins)
  7. Rolled Together (met Neon Indian)
  8. Parentheses (ft. Bear in Heaven)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + 9 =