Debuutalbum Intergalactic Lovers ligt op 25 maart in de rekken

Het vierkoppige Intergalactic Lovers is alomvertegenwoordigd dezer dagen. Komende zondag treden ze op in de AB als voorprogramma van Buffalo Tom en op vrijdag 25 maart ligt het langverwachte debuutalbum van de band in de winkel. De CD zal Greetings & Salutations heten.

Greetings & Salutations werd opgenomen in de Easy Life Chart Hits studio’s in Stuttgart en werd door Steve Rooke gemasterd in de wereldberoemde Abbey Road studio’s. Rooke werkte eerder al samen met The Last Shadow Puppets, Wilco en Franz Ferdinand. In februari van dit jaar kreeg de man nog een Grammy Award voor het heropfrissen van het volledige oeuvre van The Beatles.

Intergalactic Lovers brengt een mix van melodieuze, soms intieme, dan weer avontuurlijke rockmuziek met de unieke en bezwerende stem van zangeres Lara Chedraoui als bindweefsel. Hoewel het viertal uiteenlopende smaken, leeftijden en roots heeft, gaande van Libanon over Nederland tot Namen en Impe, kan Intergalactic Lovers een hechte groep worden genoemd. Het vormt de muzikale speeltuin van Lara Chedraoui (zang), Brendan Corbey (drum), Maarten Huygens (gitaar) en Raf De Mey (bas), met Aalst als uitvalsbasis.

Na winst op De Beloften 2009, het jaarlijkse Gentse pop- en rockconcours, volgde voor Intergalactic Lovers een overtuigende overwinning op het Oost-Vlaams Rock Concours. Dat resulteerde in live optredens op festivals als Boomtown.
Debuutsingle Fade Away werd op groot enthousiasme onthaald en leverde de band aanzienlijke airplay op bij verschillende nationale radiostations. Bovendien werd de nieuwste single, Delay, door StuBru uitgeroepen tot Hotshot van de week. Benieuwd dus of deze jonge, ambitieuze band het ook tot de wei van de Schuer kan schoppen. De albumtrailer kan u hier bekijken.

Tracklist:

 1. Shewolf
 2. Look At Those Boys
 3. Delay
 4. Bruises
 5. Soul For Hire
 6. Pretty Baby
 7. Howl
 8. Fade Away
 9. Queen Of The Sighs
 10. Drive
 11. Like A Fool

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + negentien =