Beach Boys met ‘nieuw’ album

Brian Wilson bracht het album in 2004 al eens solo uit, maar Beach Boys zal eindelijk de meest bekende verloren plaat uit de rockgeschiedenis uitbrengen. Smile is al meer dan 40 jaar oud en zal ons binnenkort eindelijk zelf doen glimlachen.

In 1966 begonnen Brian Wilson en Van Dyke Parks met het schrijven van nieuwe nummers voor de opvolger van Pet Sounds. Het plan was om een album te maken waarvan de liedjes thematisch aan elkaar gelinkt zouden zijn. Bij de andere strandjongens ontstond er echt protest, omdat de liedjes te moeilijk waren en qua stijl te ver van hun typische stijl lagen. Tel daarbij de verzuurde relatie tussen Parks en Love en het escalerende drugprobleem van Wilson en je krijgt de fond voor een verloren album.

Wilson bracht in 2004 dan wel op zijn eentje een opnieuw opgenomen versie uit van het album, ditmaal zal Capitol de enige échte versie uit brengen. Ookal staat er nog geen datum vast, de plaat zal deze keer verschijnen, in tegenstelling tot vorige mislukte pogingen.

De plaat zal verkrijgebaar zijn als download, dubbelaar, een 4-CD Box, 2 vinyl platen en een boek over Beach Boys.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vijf =