Explosions in the Sky brengt nieuwe plaat uit

Op 18 april zal het nieuwe album van Explosions in the Sky Take Care, Take Care, Take Care in de rekken liggen. Het is vijfde album van de Amerikaanse band en het werd opgenomen El Paso, Texas.

Het was even wachten op iets nieuws van Explosions in the Sky, want het vorige album, All of a Sudden I Miss Everyone dateert alweer van 2007. De band producete, net als de vorige keer, hun eigen plaat. Ze werkten samen met John Congleton (hem kennen we van The Walkmen en Okkervil River). Hij nam de opnames voor zijn rekening in Sonic Ranch in El Paso, Texas. Hij werkte ook mee aan All of a Sudden I Miss Everyone.

Take Care, Take Care, Take Care bestaat uit zes lang uitgesponnen instrumentale composities. Volgens hun eigen officiële website zal “de muziek anders klinken dan alles wat we hiervoor al deden”. Of het ook effectief een heel ander concept wordt is afwachten, want er zijn veel terugkomende collaboraties. Zoals bijvoorbeeld die met John Congleton, zoals hierboven al vermeld werd, maar ook die met visueel artiest Esteban Ray. Hij nam al vaak illustraties voor de band voor zijn rekening.

New York City. Volgens de Texaanse band is er geen betere plek om een promotoer te beginnen dan in “the city that never sleeps”. Op 6 april zal het startschot van de toer gegeven worden in de Radio City Music Hall in New York. Ook het Verenigd Koninkrijk en Europa komen aan bod in de serie optredens. Op 24 mei is Explosions in the Sky te zien in de Ancienne Belgique in Brussel.

Tracklisting

1. Last Known Surroundings

2. Human Qualities

3. Trembling Hands

4. Be Comfortable, Creature

5. Postcard from 1952

6. Let Me Back In

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 1 =