Het tourdagboek van True Bypass in de UK :: deel 3

{image}Nog tot 11 september toeren Chantal Acda en Craig Ward als True Bypass door het Verenigd Koninkrijk. Op nieuws.goddeau.com brengt Chantal regelmatig verslag uit van hun belevenissen.

Brel

Na een dagje in Glasgow speelden we in Brel, een heel gezellig straatje en een mooie plek om te spelen. Ik was wel een beetje bang voor de luidruchtige Schotten maar de mensen van de zaal hebben er alles aan gedaan om de plek zo intiem mogelijk te maken.

Craig had zijn vrienden en familie dus voor hem was het een ander concert dan normaal.
Het spelen ging fijn. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Publiek was stil en rustig. Dit is wel echt de eerste zaal waar je extreem verwend werd.

Dat is toch wel anders op veel andere speelplekken hier. Al weet ik niet wat ik nu eigenlijk gezonder vind. Soms is het in Belgie en vooral Nederland wel heel extreem. Ik bedoel, wij zijn echt niets beter dan een straatmaker. Het houd je met de voeten op de grond, maar aangezien ik een vrouw ben ga ik echt niet zeuren als ik eens in de watten gelegd word. Lekker eten, drinken en goed betaald worden.

Nu moet ik er vooral niet vergeten bij te zeggen dat de stagemanager een vreselijk lekker ding was. Na al die mooie vrouwen op straat voor Craig en Boris had ik nu ook eens iets om naar te kijken. Verder zijn we best braaf geweest. Dit is verreweg de meest beschaafde tour die ik in Engeland heb gedaan.

Het is ook lastig om te tokkelen als je zatjes bent. Het is bijzonder om te zien waar Craig is opgegroeid. Ik begrijp zo steeds meer van zijn persoonlijkheid en ook van de tweestrijd die hij altijd voelt tussen stad en natuur. Voor ons beiden heel herkenbaar en ook aanwezig in de liedjes.

Morgen een lange rit naar London. Normaal is London drie keer niks om te spelen maar dit concert is georganiseerd door een promotor die gespecialiseerd is in de wat rustigere muziek. Boris en ik zijn in slaap gevallen bij een heel dramatische opera in de hotelkamer. Soms is het fijn om naar het drama van een ander te kijken en te denken dat je eigen leven geweldig is.

Bless bless,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − tien =