ENOLA VI.BE: Marcas

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Marcas.

Nooit gedacht ooit eens het resultaat van een stomende date tussen Röyksopp en Henry Mancini tegen het lijf te lopen? Prijs uzelf dan maar gelukkig, want het Antwerpse Marcas is niets minder dan de vereenzelviging van deze twee muzikale uitersten. De down-tempo mix van wijsjes en samples van het pseudoniem van Dries Vergauwe houden ergens het midden tussen triphop en lounge en passen bij zwart-wit films als McDonald’s bij Fat Joe. Marcas klinkt als een voorliefde voor regenachtige dagen, het oude Parijs van Serge Gainsbourg en schemerige zondagmiddagen. Helemaal anders is dan weer pareltje “The Looking Glass”, dat tegelijk even onheilspellend als betoverend aandoet. Wij zijn overtuigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − 5 =