R.E.M. :: Mike’s Pop Song

R.E.M. is terug! Hoera!
Helaas. R.E.M. blijft even gesplit als Michael Stipe tegenwoordig buikig en baardig is, maar met de vijfentwintigste verjaardag van Automatic For The People in het verschiet valt een uitgebreide reissue aan te kondigen. En hoe kan dat beter dan met een nooit eerder uitgebrachte outtake? “Mike’s Pop Song” is sappig genoeg om de zoveelste pijnscheut om het afscheid van deze band te voelen.

Was Automatic For The People R.E.M.’s moody meesterwerk, dan valt te begrijpen dat het door bassist Mike Mills gezongen “Mike’s Pop Song” de tracklist niet haalde. Deze outtake van de opnamesessies laat de band uit Athens, Georgia nog eens in full janglemodus horen. Meer iets voor een plaat uit midden jaren tachtig, genre Reconstruction Of The Fables dus. Is het een goed nummer? Mwah. Zijn we blij om Bucks gitaar nog eens te horen jengelen en van Mills zijn harmonieën te genieten? Hell yeah. Zelfs een beetje R.E.M. als dit is al veel tegenwoordig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 3 =