UPDATE :: Phosphorescent op zoek naar gestolen materiaal

Goed nieuws; Phosphorescent liet via hun Facebook weten dat het gestolen busje met al hun materiaal zowaar teruggevonden is. Niet zo lang ervoor bedankte de band via dezelfde weg iedereen die er mee voor gezorgd had dat de US tour toch kon doorgaan. Het management van de band liet ook meteen weten dat al de donaties natuurlijk teruggestort zullen worden.

Donderdag 8 juli speelden ze een naar eigen zeggen geweldig optreden in Pier 54 in New York. Na de show werd hun gehuurde bus met al hun materiaal gestolen in Greenpoint, een wijk in Brooklyn. Het verhuurbedrijf is verzekerd voor hun bus en was daarom niet echt in de weer om het gestolen goed terug te vinden; Phosphorescent was dat uiteraard wel. Onder andere Matthew Houck’s onvervangbare 1955 Gibson ES-125 gitaar zat in de bus.

Daar kwam dan nog bij dat dit de eerste show was van een 6 weken lang durende Amerikaanse tour. De band deed er alles aan om de tour toch maar te laten doorgaan en vroegen hulp aan hun trouwste fans: “Anything anyone can do to help would be simply amazing.” De band zette ook een paypal-account op poten, waar giften op gestort konden worden.

Om de fans (of dieven?) nog wat extra aan te sporen, loofde de band een beloning van $5000 uit aan de persoon die het gestolen materiaal terug kon bezorgen en $1000 voor nuttige tips.

Op 15 en 17 september staan ze respectievelijk in de Brusselse Botanique en op het Leffingeleuren Festival.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × drie =