Portishead begint aan vierde album deze zomer

We kondigden het al een paar keer eerder aan, maar het bleef iedere keer bij mooie woorden van Geoff Barrow in plaats van aktie door Portishead. Op Glastonbury vorige week heeft diezelfde Barrow in een interview gezegd dat hij in de zomermaanden flink aan nieuwe Portishead nummers gaat schrijven en de opvolger van Third snel af moet zijn.

Helemaal stil was het natuurlijk niet rondom de groep uit Bristol. Barlow heeft zijn eigen zij-project Beak, Adrian Utley was druk bezig met de soundtrack van The Passion of Joan of Arc en vorig jaar kwamen ze al met de single “Chase The Tear” op de proppen voor Amnesty International . Barlow laat weten dat hij zich in juli en augustus volledig gaat richten op Portishead. Ook omdat ze een nieuwe platendeal hebben gesloten bij een major en er complete creatieve vrijheid toegezegd is. Hij liet in iedere geval weten dat het belangrijk blijft voor de band om een collectie songs te schrijven, het album format is zeker iets waar Portishead nog steeds achter staat.

Of we de band ook weer op grote festivals gaan zien in de komende jaren blijft de vraag. Barrow vraagt zich in datzelfde interview ook af of de commerciële richting die de megafestivals opgaan wel de juiste is. Dat is echter voor latere zorg, eerst maar dat nieuwe album …

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.portishead.co.uk
http://www.portishead.co.uk

recent

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

Louise van den Heuvel :: Sonic Hug

Op Sonic Hug neemt Louise van den Heuvel de...

Adania Shibli :: Een klein detail

Deining op de Frankfurter Buchmesse afgelopen editie. Kort voor...

Maria Montessori

Tegelijk een feminist én een moeder zijn was geen...

verwant

Beth Gibbons :: Floating On A Moment

Beth Gibbons, de ijskoningin van de Britse triphop -...

Philip Selway

4 mei 2023Ancienne Belgique, Brussel

BEST OF : Portishead

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Het beste van Pukkelpop volgens enola (1998 – 2018)

Voor een laatste keer vloeken deze zomer. Nog één...

Beak

25 januari 2020Botanique, Brussel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in