Malkmus en Beck zijn samen de studio ingedoken

Stephen Malkmus en Beck Hansen zijn beiden druk met diverse ‘projecten’, maar hebben toch tijd gevonden om hun vriendschap op professioneel niveau voort te zetten door samen te gaan werken aan een album.

Het jaar van de herrijzenis van Pavement is 2010, of moet het toch gaan worden als we de diverse recensies moeten geloven van hun eerste gezamenlijke concerten sinds 1999. De band staat de komende maanden twee keer in ons land op een podium en zal tot en met 30 september, wanneer ze met Sonic Youth in de Hollywood Bowl hun jaar afsluiten weinig tijd hebben voor muzikale zijsprongen.

Daarna heeft zanger en bezieler Stephen Malkmus weer zeeën van tijd om zich op zijn andere project The Jicks te storten. Eerder dit jaar zouden er namelijk in het geniep al opnames zijn gedaan in Beck’s studio volgens Mojo magazine. Inmiddels heeft hun Amerikaanse platenlabel Matador Records dit bevestigd met de kanttekening dat we niet moeten verwachten dat er nog iets dit jaar uit zal komen. Of Beck nu aan de knoppen zit voor Stephen Malkmus & The Jicks óf dat het een samenwerking is voor Beck’s hobbyproject Record Club, we zullen tot 2011 moeten wachten op een antwoord …

Pavement staat 18 mei in de AB en 8 juli op Les Ardentes.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 − 4 =