Julian Casablancas op kruispunt tussen Strokes en solocarrière?

The Strokes-zanger Julian Casablancas heeft zich niet ingehouden in een interview met ClashMusic. Casablancas wijt het lange uitblijven van de nieuwe Strokes-plaat immers (mede) aan een gebrek aan input van de overige vier Strokes-leden.

Het is al meer dan vier jaar wachten op een opvolger voor First Impressions Of Earth, de laatste plaat van Casablancas en de zijnen. De opnames van een vierde, nog titelloos, album zijn volop aan de gang, maar de release-datum werd al uitgesteld van september 2010 naar januari 2011.

De afgelopen jaren waren zowat alle Strokes-leden bezig met een solo-project, Casablancas incluis. Nu zegt de zanger daarover dat hij enkel met eigen materiaal aan de slag ging omdat hij tijdens nieuwe Strokesopnames voelde dat de anderen niet helemaal “into it” waren. “Ik was binnen The Strokes altijd al degene die het meeste materiaal aanbracht” verzucht de zanger. “En als één van de anderen dan eens een nummer schreef, hield hij het liever voor zijn soloproject.”

“Ondertussen werden alle Strokes-inkomsten wel netjes door vijf gedeeld, dus kregen de anderen eigenlijk evenveel als ik, om minder te doen,” gaat Casablancas voort. “Ik ben dan maar zelf met wat synthesizers aan de slag gegaan om ook mijn eigen bezigheid te hebben en dat beviel me wel omdat ik voor het eerst geen compromissen moest sluiten en helemaal kon doen wat ik wilde.”

Voorlopig schrijft Casablancas The Strokes echter nog niet af, de opnames voor de nieuwe plaat zijn volop aan de gang. Toch droomt de zanger luidop van nieuw solowerk, een opvolger voor zijn gesmaakte debuut Phrazes For The Young. “I’d like to do both,” vat Casablancas het diplomatisch samen. Benieuwd of deze knuppel in het hoenderhok The Strokes een duwtje in de rug geeft, dan wel doet ontsporen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − twaalf =