Carlos D. stapt uit Interpol

We wisten al dat Interpol bijna een nieuwe plaat klaar heeft. Dat ze daar in de zomer mee gaan touren is ook geen nieuws. Nu post de band op zijn website echter opzienbarender nieuws: basgitarist Carlos Dengler zal niet meer mee op tournee gaan, hij stapt uit de band.

Interpol is altijd een explosief gezelschap geweest. Na de opnames van zijn vorige plaat Our Love To Admire postte de band een laconiek berichtje op zijn website: “we zijn tijdens de opnames een viertal keer gesplit, maar uiteindelijk zijn we toch zeer tevreden met de nieuwe plaat.” De opnames voor deze vierde waren er blijkbaar wel te veel aan voor Carlos D., – zoals hij binnen Interpol werd genoemd – al verlaat hij de band niet in ruzie. Integendeel, Interpol schrijft op zijn website het volgende: “This separation is amicable, and we whole-heartedly wish [Carlos] great happiness and success. We will remain, as always, deeply respectful fans of this blazingly talented individual.”

D. was de charismatische basgitarist en publiekslieveling bij Interpol. Hij was dankzij zijn latino-roots de posterboy van de band en misschien wel evenveel frontman als zanger Paul Banks. Voor de nieuwe plaat heeft hij nog de gitaarpartijen ingespeeld, maar met het oog op de tour hebben de resterende Interpol-leden al enkele mogelijke vervangers gerecruteerd. Wat D. in zijn “tweede carrière” zal gaan doen is nog niet duidelijk. Vorig jaar maakte hij zijn kortfilmdebuut, dus misschien gaat het die richting uit.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + zeventien =