Uitgestelde Beastie Boysplaat krijgt release in september

In september ligt er een nieuwe plaat van de Beastie Boys in de winkel. Dat is een jaar later dan de band het initieel had voorzien. Reden daarvoor is de ziekte van groepslid Adam Yauch bij wij vorig jaar kanker werd vastgesteld. Intussen is Yauch aan de beterhand en legt hij samen met Mike D. en Ad-Rock de laatste hand aan Hot Sauce Committee Pt. 1.

Beastie Boys zat volop in de opnames voor Hot Sauce Committee toen Adam ‘MCA’ Yauch vorig jaar vorig jaar in juli met keelkanker werd gediagnosticeerd. Een streep door de rekening voor de legendarische hiphop-formatie, maar uiteraard ging Yauch’s ziekte voor op het verdere verloop van de opnames. Het studiowerk werd stilgelegd en de nieuwe nummers kregen onverwacht tijd om te rijpen, iets wat Mike D. nu vergelijkt met het rijpingsproces van wijn.

“We’ve been letting it age,” verklaarde de rapper aan Rolling Stone. “The writing is the growing of the grapes, and we’ve already macerated, and at this point, it’s been living in a barrel and being stored in bottles in the cellar, and hopefully by September, we will uncork.”

“Hopefully”, want voorlopig is het volledige herstel van Yauch uiteraard prioritair. Toch droomt Mike D. ook al over een eventueel Hot Sauce Committee Pt. 2. Daaromtrent staat evenwel nog niks concreets vast. Neen, eerst hopen dat de band september haalt voor het eerste deel, de reguliere opvolger voor To The 5 Boroughs uit 2004.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + veertien =