Hardrock moet Taliban klein krijgen

In Marjah, een Afghaans Talibanbolwerk, hebben de Amerikanen militairen nog eens een oude truc vanonder het stof gehaald: hardrock door de oorlogsgebieden laten schallen. Het is niet de eerste keer dat westerse muziek als ‘foltermiddel’ moet dienen om terroristen klein te krijgen.

Metallica. The Offspring. Thin Lizzy. De Afghanen zouden er horendol en radeloos van moeten worden. Amerikaanse troepen hopen met deze actie de Afghaanse man in de straat voor zich te winnen en hem tegen de Taliban te doen keren. Of dat zal lukken is maar de vraag, want de Afghanen laten duidelijk hun ongenoegen blijken door met hun handen op hun oren door de straten te lopen.

Het is niet de eerste keer dat westerse muziek wordt ingezet als foltermiddel om terroristen klein te krijgen. Eerder gebeurde gelijkaardige psychologische terreur in Irak waar gevangenen werden wakkergehouden door loeiharde gitaarmuziek. Amnesty International kant zich resoluut tegen dit soort praktijken en de huidige terreur in Marjah werd ook al veroordeeld door verderop gelegerde Amerikaanse troepen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 19 =