CocoRosie steekt grijze oceanen over op het nieuwe album

De zusjes Bianca “Coco” en Sierra “Rosie” Casady, meer bekend als CocoRosie, brengen op 3 mei alweer hun vierde plaat Grey Oceans uit. De albumhoes zorgt er in ieder geval nu al voor dat de dames weer over de lippen gaan.

La Maison de Mon Rêve, Noah’s Ark en The Adventures of Ghosthorse and Stillborn maakten dat CocoRosie al werden uitgemaakt voor etherische elfen of de gekke nichtjes van Björk. Maar de van oorsprong Amerikaanse nomadenzusjes lieten dat niet aan hun hart komen en schreven op maar liefst vijf verschillende plekken aan hun nieuwe plaat. Er werden studio’s in Buenos Aires, Melbourne, Berlijn, New York en Parijs opgezocht om met muzikanten van over de hele wereld nummers op te nemen. Ondertussen verhuisden ze zowel van label – ze ruilden Touch and Go in voor Subpop – als van woonplaats. De vele tours zullen nu vanuit hun gezamenlijke nieuwe habitat New Mexico beginnen.

De tracklist van Grey Oceans:

 1. Trinity’s Crying
 2. Smokey Taboo
 3. Hopscotch
 4. Undertaker
 5. Grey Oceans
 6. R.I.P. Burn Face
 7. The Moon Asked the Crow
 8. Lemonade
 9. Gallows
 10. Fairy Paradise
 11. Here I Come

Via deze en deze sprong kunt U weer wennen aan de vrouwelijke ‘minstrelen’ en wie daar nog niet genoeg aan heeft kan via de Subpop site alvast ”Lemonade” luisteren.

CocoRosie staat 15 mei aanstaande op Les Nuits in het Koninklijk Circus.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − 13 =