Culture Club viert dertigste verjaardag

In 2011 zal het dertig jaar geleden zijn dat Boy George en zijn Culture Club uit de startblokken schoten. Naar aanleiding van die verjaardag wil de extravagante frontman zijn groep weer samenbrengen voor één concert of eventueel een korte tournee.

Je leeft maar één keer. Het had het motto van Boy George kunnen zijn. De man werd de afgelopen dertig jaar niet enkel bekend vanwege zijn hits met Culture Club; halverwege de jaren 80 bezweek hij ook al eens bijna aan zijn drugsverslaving, er was zijn immer extravagante, androgyne uiterlijk en de laatste jaren haalde de man opnieuw verschillende keren het nieuws met drugs- en seksverhalen – wie herinnert zich niet de beelden van een straatvegende George in NYC?

Boy George had ook nog een solocarrière na het eind van Culture Club in 1986. Een solocarrière die echter altijd in de schaduw bleef van zijn vroegere werk. Ook was hij geregeld als DJ actief. Maar Culture Club was nooit dood en begraven. In 1998 herees de band een eerste keer kortstondig en in 2002 deed ze dat nog eens over naar aanleiding van haar twintigste verjaardag.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 − twee =